Club Nieuws

Huldiging verdienstelijke leden

Helaas heeft COVID-19 heel wat roet in ons eten gestrooid, waardoor heel wat evenementen niet konden en kunnen plaatsvinden. Het Bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw heeft dan ook besloten om geen Nieuwjaarsvieringen te laten doorgaan. De gezondheid van onze mensen staat bovenaan en is zeker een prioriteit bij onze risicogroep.

Toch wil Wandelsport Vlaanderen vzw in deze rare tijden de verdienstelijke wandelaars in de bloemetjes zetten en hun appreciatie tonen naar de actieve wandelaar.

Alle leden die 20.000 km (of een veelvoud ervan) of 1000 tochten (of een veelvoud ervan) gewandeld hebben, kunnen dit doorgegeven aan bestuur van Wandelclub Kwik tot 26/12/2020. De leden die voor het eerst gehuldigd worden, moeten een keuze maken in welke categorie ze willen gehuldigd worden: ofwel voor afgelegde kilometers, ofwel voor het aantal deelnames aan tochten. Deze gehuldigde personen ontvangen een diploma en geschenk per post.

Geen nieuwe lidkaart voor 2021, wel een hernieuwingsbrief

Het lidgeld voor 2021 kan vanaf 7 november betaald worden, door storting op de clubrekening, van 15 euro voor volwassenen en 12 euro voor jongeren - 18 jaar. Wanneer je lidgeld betaald is, krijg je een brief en een attest voor de mutualiteit. De PVC lidkaart blijft geldig in 2021, indien op 31 december het lidgeld niet betaald is, wordt ze door de federatie op non-actief gezet en kan je dus geen korting meer krijgen op de wandel organisaties.

Het is dus belangrijk, dat ge voor 31 december betaald !!!

Walking 2021

De “ Walking “ , de officiële wandelkalender van Wandelsport Vlaanderen is vanaf vrijdag 6 november beschikbaar. Wij hebben hiervan 40 exemplaren besteld, leden die zeker een boek willen, kunnen deze reserveren bij het secretariaat. De aankoopprijs bedraagt nog steeds 6 euro voor onze leden.

PROTOCOL RECREATIEVE WANDELTOCHT

De heropstart van recreatieve wandelorganisaties zal verlopen in twee fases.

• Eerste fase startend vanaf 1 september

• Tweede fase startend vanaf 1 oktober

FASE 1 – PERMANENTE OMLOPEN vanaf 1 september

• Wandelclubs die permanente wandelomlopen aanbieden ten behoeve van de leden en de wandelaar kunnen de komende maanden (met ingang vanaf 1 september) éénmalig deze omlopen omzetten tot officiële wandelorganisatie. Deze eenmalige omzetting kan gebeuren op twee aansluitende weekdagen of in het weekend. Deelnemers/leden dienen in te schrijven, te scannen en verkrijgen een stempel voor hun wandelboekje. Ook de speciale uitgave ‘ Limited Edition ‘ van Wandelsport Vlaanderen vzw komt hiervoor in aanmerking.

FASE 2 – OFFICIËLE WANDELTOCHTEN OPGENOMEN IN WALKING IN BELGIUM 2020 vanaf 1 oktober

• Vanaf 1 oktober kunnen officiële wandelorganisaties doorgaan zonder voorinschrijving en met een ongelimiteerd aantal deelnemers.

• Onderweg worden geen rustposten en geen enkele vorm van horeca toegestaan.

• In de startlocatie worden geen tafels en stoelen aangebracht. Wordt geen enkele vorm van horeca toegestaan. Enkel de toiletten in de startlocatie worden opengesteld.

• De wandelclub voorziet een inschrijving, scanning en afstempelingzone. Deze zone dient aansluitend bij elkaar te zijn. Medewerkers dienen verplicht mondmasker en handschoenen bij geldafname te dragen. Alles dient CORONA-proof te gebeuren. Ontsmettingsmiddelen is verplicht.

• Deelnemers dienen verplicht mondmasker te dragen vanaf de parking tot ze de wandelomloop betreden. Mondmasker is verplicht in de inschrijvingszone. Mondmasker is uiteraard ook verplicht onderweg op plaatsen die door de lokale instanties werden aangeduid.

• Deelnemers betalen het gangbare inschrijvingsgeld zoals op officiële wandelorganisaties van Wandelsport Vlaanderen vzw.

• Deelnemers bekomen na betaling een eenmalige afstempeling voor hun wandelboekje. Ook het speciale wandelboekje ‘Limited Edition ‘ van Wandelsport Vlaanderen vzw en de IVV- kaarten komen in aanmerking.

• Alle afstanden worden toegelaten. Teneinde een overzicht te behouden op het aantal deelnemers adviseren we de clubs een spreiding van de starturen per afstandscategorie Voorbeeld : langste afstanden enkel inschrijven tussen 7 tem 9 uur. Middenafstand tussen 8 tem 11 uur. Kleinste afstand vanaf 10 uur.

!!! NIEUW COVID-19 CLUBWANDELINGEN OOK OP ZONDAG !!!!   ZIE KALENDER

De Clubwandeling van Zondag 8 November 2020 gaat door zoals voorzien.

Er zijn wel bijkomende regels. Mondmaskers verplicht.

De groepen worden verdeeld in max 10 personen.

Er is minste één groep voor trage stappers 4 km per uur, wandelafstand van deze groep is 6,00 KM

- We denken aan twee afstanden, zodat we kunnen splitsen en met niet teveel volk samen moeten wandelen. We houden daarbij ook rekening met de covid 19 maatregelen. Dit houd in dat we de nodige afstand bewaren en per groep twee begeleiders moeten hebben, eventueel met kennis van EHBO. (niet noodzakelijk). Leden die dit willen doen kunnen met de voorzitter contact opnemen.

NIEUW COVID-19 CLUBWANDELINGEN

Clubwandeling op de web-site die uitgestippeld zijn.

Deze kunnen jullie induvidueel doen.

We zouden ook graag hebben dat jullie foto's en verslag geven over deze clubwandelingen voor ons INFO Clubblad die jullie kunnen opsturen naar kwikbornem@icloud.com

Er zijn 20 tochten te doen. Er is zowel een landkaart + een route beschrijving

Wie een smartphone heeft kan de Qr code scannen die bovenaan de wandelkaarten staat.

Spaaractie voor de rugzak of de poncho

Het Bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw  (= de nieuwe benaming voor de raad van bestuur) heeft beslist om de periode voor de spaaractie voor de rugzak of de poncho (voorlopig) te verlengen tot eind april 2021. De afhaalpunten zullen gecommuniceerd worden zodra er daar zicht op is. Meld aan jouw leden dat ze zeker de stempelboekjes bijhouden.