Club Nieuws

CLUBWANDELINGEN 


AL de Clubwandeling van November & December 2020 zijn  AFGELAST !!!!.


Er zijn wel bijkomende regels. Mondmaskers verplicht.


De groepen worden verdeeld in max 10 personen.


Er is minste één groep voor trage stappers 4 km per uur, wandelafstand van deze groep is 6,00 KM


- We denken aan twee afstanden, zodat we kunnen splitsen en met niet teveel volk samen moeten wandelen. We houden daarbij ook rekening met de covid 19 maatregelen. Dit houd in dat we de nodige afstand bewaren en per groep twee begeleiders moeten hebben, eventueel met kennis van EHBO. (niet noodzakelijk). Leden die dit willen doen kunnen met de voorzitter contact opnemen. Huldiging verdienstelijke leden


Helaas heeft COVID-19 heel wat roet in ons eten gestrooid, waardoor heel wat evenementen niet konden en kunnen plaatsvinden. Het Bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw heeft dan ook besloten om geen Nieuwjaarsvieringen te laten doorgaan. De gezondheid van onze mensen staat bovenaan en is zeker een prioriteit bij onze risicogroep.

Toch wil Wandelsport Vlaanderen vzw in deze rare tijden de verdienstelijke wandelaars in de bloemetjes zetten en hun appreciatie tonen naar de actieve wandelaar.

 

Alle leden die 20.000 km (of een veelvoud ervan) of 1000 tochten (of een veelvoud ervan) gewandeld hebben, kunnen dit doorgegeven aan bestuur van Wandelclub Kwik tot 26/12/2020. De leden die voor het eerst gehuldigd worden, moeten een keuze maken in welke categorie ze willen gehuldigd worden: ofwel voor afgelegde kilometers, ofwel voor het aantal deelnames aan tochten. Deze gehuldigde personen ontvangen een diploma en geschenk per post.


Geen nieuwe lidkaart voor 2021, wel een hernieuwingsbrief


Het lidgeld voor 2021 kan vanaf 7 november betaald worden, door storting op de clubrekening, van 15 euro voor volwassenen en 12 euro voor jongeren - 18 jaar. Wanneer je lidgeld betaald is, krijg je een brief en een attest voor de mutualiteit. De PVC lidkaart blijft geldig in 2021, indien op 31 december het lidgeld niet betaald is, wordt ze door de federatie op non-actief gezet en kan je dus geen korting meer krijgen op de wandel organisaties.


Het is dus belangrijk, dat ge voor 31 december betaald !!!


Walking 2021


De “ Walking “ , de officiële wandelkalender van Wandelsport Vlaanderen is vanaf vrijdag 6 november beschikbaar. Wij hebben hiervan 40 exemplaren besteld, leden die zeker een boek willen, kunnen deze reserveren bij het secretariaat. De aankoopprijs bedraagt nog steeds 6 euro voor onze leden.

Wandelen in Corona-tijdenDe laatste dagen nam het Overlegcomité & de Vlaamse regering andermaal verscherpte maatregelen om het coronavirus terug te dringen.  Vragen als mogen we nog wandelen rijzen bij menig op. 

 

Hier kunnen we volmondig op antwoorden dat individueel wandelen met max. 4 personen nog steeds is toegelaten. Alle andere vormen van wandelactiviteiten of officiële wandelorganisaties zijn bij ministrieel besluit verboden. 


Graag geven we jullie een aantal tips mee, waarbij u op een veilige en verstandige manier kunt blijven wandelen. 

Wandelen is ook in deze moeilijke Corona-tijden belangrijk.  We hoeven jullie niet mee te geven dat wandelen een boost geeft aan je immuunsysteem, alle stress uit je hoofd en lijf verband , het is ook nog eens goed voor je geestelijke gezondheid.  Wandel in je eigen omgeving


Ga het niet te ver zoeken. Over het hele landsgedeelte vind je unieke wandelplekjes. Vaak plaatsen waar je het bestaan niet van kent, zelfs dichtbij in je eigen beurt.  Wandel daarom zo veel mogelijk in je eigen omgeving.  Vermijd hierbij drukke natuurgebieden of drukke parken. Er zijn voldoende rustige gebieden waar je perfect kan wandelen. Kom je andere wandelaars tegen, houd dan voldoende afstand (1.5 meter). Heb je geen inspiratie om zelf een wandelroute uit te stippelen?  Geen nood! Onze wandelclubs zorgden voor permanente Covid-parcoursen , zodat jij nieuwe plekken in de buurt van jouw gemeente of stad kunt (her)ontdekken. 

NIEUW COVID-19 CLUBWANDELINGEN


Clubwandeling op de web-site die uitgestippeld zijn.


Deze kunnen jullie induvidueel doen.

We zouden ook graag hebben dat jullie foto's en verslag geven over deze clubwandelingen voor ons INFO Clubblad die jullie kunnen opsturen naar kwikbornem@icloud.com


Er zijn 20 tochten te doen. Er is zowel een landkaart + een route beschrijving

Wie een smartphone heeft kan de Qr code scannen die bovenaan de wandelkaarten staat.


Spaaractie voor de rugzak of de poncho

Het Bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw  (= de nieuwe benaming voor de raad van bestuur) heeft beslist om de periode voor de spaaractie voor de rugzak of de poncho (voorlopig) te verlengen tot eind april 2021. De afhaalpunten zullen gecommuniceerd worden zodra er daar zicht op is. Meld aan jouw leden dat ze zeker de stempelboekjes bijhouden. 

Copyright © Raphaël De Smet