Neerpelt

Zat 12+Zondag 13 December 2020

Busuitstap : Luik  - Kerkstmarkt

Natuurreservaat Hageven - Plateaux

Op de Belgisch-Nederlandse grens ligt een prachtige brok natuur van bijna 600 hectaren. Wandelaars komen er tot rust in een wonderlijk gevarieerd landschap waar het ieder seizoen genieten is. Heide en bos, landdduinen en beekdalen, vennen en vijvers wisselen elkaar af. Vlaanderen en Nederland slaan de handen in elkaar voor de bescherming en het beheer en ook Europa erkent het belang van unieke natuurgebied Hageven - De Plateaux.

In de reeks natuurreservaten van Limburg neemt het Hageven een ereplaats in. Het is een ideaal natuurgebied om te genieten van de landschappelijke verscheidenheid van Noord-Limburg.

Het Hageven vormt samen met de Plateaux (NL) een grensoverschrijdend natuurgebied waarin een 30-tal Galloway-runderen vrij rondlopen.

De Europese Commissie bekroonde in juni 2013 het natuurontwikkelingsproject in het Dommeldal in Noord-Limburg met een 'Best Life Nature Project Award'. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan afgeronde natuurherstelprojecten die een voorbeeld zijn voor heel Europa.

Dankzij het project is het typische Kempense landschap in de regio flink hersteld. Heel wat bedreigde diersoorten kregen nieuwe kansen. De aanleg van wandelpaden en een hangbrug over de Dommel maakten het gebied beter toegankelijk voor wandelaars.

Natuurpunt krijgt hierdoor een gedenkplaat in het Hageven. Daarnaast wordt het project ook opgenomen in een brochure over de beste projecten, die in heel Europa verspreid wordt.

Zondag 21 Juni 2020 Busreis naar Neerpelt

Hageventocht

Programma :

08.00 uur  : Vertrek aan ons lokaal

10.00 uur  : Aankomst Neerpelt

16.00 uur : Vertrek naar Bornem

18.00 uur : Aankomst aan ons lokaal

Mooie, afwisselende natuurwandelingen van 6-10-13-17- 22 en 24,5 km.  De 10-13-17-22 en 24,5 km tochten zijn met rustpost. Van af de 10 km  wandelen  de wandelaars door het prachtige natuurgebied "Het Hageven", langs het "Turfven" en over rustige veld- en boswegjes. Een aanrader voor elke natuurliefhebber !

BUSUITSTAP KOKSIJDE 21/06/2020

VOLGENDE PERSONEN SCHRIJVEN IN EN BETALEN 8 EURO P.P.

2 ................................................................................................  euro

Totaal        : ...................... Euro

Dit strookje met het geld binnenbrengen ten laatste op zondag 7 JUNI 2020 op het secretariaat. Je kan ook inschrijven door tijdig te storten op het rekeningnummer van de club. Vermeld duidelijk inschrijving Busreis Neerpelt en de namen van de personen die meedoen. Als je overschrijft is het de bedoeling dat het geld op Zondag 7 Juni 2020 op de rekening staat!!

Na 7 Juni betaal je 10,00€ mits plaats op de bus.

De inschrijving is inbegrepen.

Aandacht : Niet-leden kunnen niet voorinschrijven en kunnen enkel mee, indien er nog plaats is op de bus. Zij betalen 10 euro zonder inschrijving voor de tochten.