Kaster

15.30 uur : Vertrek naar Bornem

17.00 uur : Aankomst aan ons lokaal

BUSUITSTAP Kaster 27/02/2022

VOLGENDE PERSONEN SCHRIJVEN IN EN BETALEN 8 EURO P.P.

2 ................................................................................................. euro

Totaal    : .................. euro

Dit strookje met het geld binnenbrengen ten laatste op zondag 6 Februari 2022 op het secretariaat. Je kan ook inschrijven door tijdig te storten op het rekeningnummer van de club. Vermeld duidelijk inschrijving Busreis Kaster en de namen van de personen die meedoen. Als je overschrijft is het de bedoeling dat het geld op 6 Februari 2022, op de rekening staat. Na 6 Februari betaal je 10,00 € mits plaats op de bus.s

De inschrijving is inbegrepen.

Aandacht : Niet-leden kunnen niet voorinschrijven en kunnen enkel mee, indien er nog plaats is op de bus. Zij betalen 10 euro zonder inschrijving voor de tochten.

PROGRAMMA :

Zondag 27 februari naar Kaster 19e Aktiv-wandeltochten

AFSTANDEN : 6-9-12-18-24-32 KM
STARTPLAATS : OC GROENINGE, GROENINGESTRAAT 2, KASTER

Op zondag 27 februari 2022 gaan de 19e AKTIVtochten door. "AKTIV" staat voor Anzegem, Kaster, TIegem en Vichte, de grootste deelgemeenten van Anzegem.

De AKTIVtochten starten in Kaster. De naam Kaster komt van het Latijnse "castra" en verwijst naar het legerkamp en de haven die de Romeinen hier gesticht hadden aan de Schelde. Aan de kerk van Kaster bevindt zich een monumentje ter ere van priester Claerhout, een gekend oudheidkundige uit deze streek.

Aan het OC Groeninge in Kaster start een enig mooie wandeling. Via de streekeigen tegelpaden en landwegen geniet je van de mooiste landschappen en de fotogenieke Scheldemeersen aan de rand van de Vlaamse Ardennen.

De tochten van de 6, 9 en 12 km blijven in het gebied aan de linkeroever van de Schelde. De wandelingen gaan langs afgesneden rivierbeddingen en doorkruisen het glooiende terrein.
De grote tochten steken de Schelde over. De tocht van 18 km gaat doorheen het Paddenbroek, een verzopen natuurgebied. Via houten brugjes en knuppelpaden kom je er doorheen met droge voeten.

De 24 en de 32 km verkennen de beroemde Koppenberg en het bosgebied op en rond de top. In deze bossen hadden de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog een trainingskamp opgericht. Met enige voorkennis herken je tussen de bomen de aanleg van loopgraven en kunstmatig aangelegde hindernissen om de soldaten te oefenen. Vandaag de dag zijn deze bossen een prachtig natuurgebied met paden die zich grillig op en neer een weg banen.

Zoals steeds zorgen de Textieltrekkers voor verzorgde rustplaatsen met spijs en drank. De tocht wordt georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen.